Els U2 despleguen el seu impressionant espectacle a Barcelona envoltats per 90.000 persones

Monumental, impressionant, gegantí, de ciència-ficció, apoteòsic,… tant se valia si n’haviem vist fotos o croquis a la web de la banda irlandesa, ahir tots els que entravem al Camp Nou ens quedavem bocabadats i anavem esgotant els adjectius per descriure el què va ser el gran protagonista del concert de U2 d’ahir: Un muntatge amb el què el grup ha aconseguit crear l’escenari més espectacular que s’hagi vist mai en un concert i que va marcar totalment l’espectacle que, a Barcelona, donava el tret de sortida a la gira 360º Tour.

L’enorme grapa de 50 metres d’alçada que cobreix un escenari i una pantalla gegant circular, extenia les seves quatre potes abraçant pràcticament la meitat del Camp Nou. El primer objectiu d’aquest somni fet realitat en paraules del propi Bono, era que tothom en qualsevol punt de l’estadi pogués gaudir de l’espectacle. I així va ser, fins al punt que tot i haver-hi 90.000 persones entre les grades i la pista, tothom va poder disfrutar, sense aglomeracions, de la inmensa discoteca que fou ahir el Camp del Barça.

Amb la bona actuació dels teloners Snow Patrol l’escenari ja va començar a donar mostres del seu potencial. Però va ser amb la pujada dels irlandesos a l’escenari circular, ja de nit, quan es van encendre els jocs de llum, la pantalla gegant i els altaveus amb els atronadors compasos de Breathe, quan va quedar clar que l’espectacularitat d’aquest muntatge no es queda en la seva colosal apariència.

Afortunadament, la bona música, la imponent veu de Bono i les passejades de The Edge per l’extrem circular, van estar a l’alçada per treure-li tot el suc a l’escenografia. L’obertura del concert la van monopolitzar quatre temes del seu últim disc ‘No line on the horizon’ del qual se’n van arribar a repassar fins a set talls. Temes que no són dels que desperten un entusiasme més massiu, però que sobretot amb ‘Get on your boots‘ i ‘Magnificent‘ van aconseguir que la gent comencés a escalfar motors.

La salutació a Barcelona del cantant seguida de la ja imprescindible ‘Beautiful Day‘ i la més corejada de la nit ‘I still haven’t found‘ ens elevaven fins al primer punt àlgid del concert. Amb l’audiència ja absolutament rendida, Bono es va marcar el detall d’homenatjar al desaparegut Michael Jackson amb un excelent medley entre ‘Angel of Harlem‘ i el ‘Man in the mirror‘ i ‘Don’t stop till you get enough‘ del rei del pop.

Una conexió sorpresa amb els astronautes de l’estació espaial internacional (amb missatge pro-reciclatge inclòs) i la presentació de ‘Unknow caller‘ a mode de karoke amb la lletra apareixent per pantalla, van conduir a la part més vertiginosa del show. I és que la força amb que els irlandesos van abordar una darrera l’altra ‘City of blinding lights‘, ‘Vertigo‘, ‘I’ll go crazy‘, ‘Sunday Bloody Sunday‘ i ‘Pride‘ van aconseguir portar al deliri tothom.

Com que en un concert de U2 no només hi ha música sino també molta consciència social, es va aprofitar el moment de posar el fre per emetre un missatge de Desmond Tutu i recordar amb els temes ‘MLK‘ i ‘Walk On‘ a Martin Luter King i la premi Nobel birmana, en arrest domiciliari des de fa anys, Aung San Suu Kyi.

Després que Bono fes un altre gest de complicitat amb el públic, vestint-se amb la camiseta del Barça, ‘regal del meu amic Pep‘, els U2 enfilaven la recta final amb les mítiques ‘Where the streets have no name‘ i ‘One‘.

Ja pels bisos que posarien el punt i final a dues hores i quart d’espectacle es va reservar l’altre gran clàssic, ‘With or without you‘ servit entre la ja llunyana ‘Ultraviolet‘ i una de les millors de l’últim disc ‘Moment of surrender‘.

Poder es va trobar a faltar algun tema i alguna interacció més improvitzada o espontànea amb el públic, però espectacle voliem i espectacle vam tenir en la seva màxima expressió. U2 ja des de la concepció d’aquest impressionant The Claw només apte per grans estadis, volia que aquesta gira fos monumental i almenys en el seu inici ho ha estat. Per qui tingui ganes de repetir o no es vulgui deixar passar la oportunitat de veure el muntatge musical més gran mai ideat, el dijous U2 tornarà a assaltar el Camp Nou, abans de seguir escampant la seva música cap a Europa, Estats Units i l’espai.

Setlist
1. Breathe
2. No Line On The Horizon
3. Get On Your Boots
4. Magnificent
5. Beautiful Day
6. I Still Haven't Found What I'm Looking For
7. Angel of Harlem
8. In A Little While
9. Unknown Caller
10. The Unforgettable Fire
11. City of Blinding Lights
12. Vertigo
13. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
14. Sunday Bloody Sunday
15. Pride
16. MLK
17. Walk On

Bisos:
18. Where the Streets Have No Name
19. One
20. Ultraviolet
21. With Or Without You
22. Moment Of Surrender

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies