Millennium 1: Els homes que no estimaven les dones
7Valoració

Mikael Blomkvist, és un periodista caigut en desgràcia que dirigeix una publicació, “Millennium”, dedicada a destapar escàndols financers. Henrik Vanger, el contracta per investigar la desaparició, fa 40 anys, de Harriet Vanger. El seu cos mai es va trobar, no obstant això el seu oncle està convençut que va ser assassinada i que l’assassí és un membre de la seva pròpia família. Mikael no estarà sol en la investigació, l’estranya Lisbeth Salander l’ ajudarà.

Stieg Larsson es va convertir gràcies al boca-orella en la sorpresa literària de l’any. Aquest periodista i escriptor suec no ha pogut gaudir del seu èxit literari ja que va morir d’un infart poc abans de la publicació dels seus llibres però va deixar una trilogia que ha estat aclamada per la crítica i sobretot, pel públic. Una saga formada per “Els homes que no estimaven les dones“, “La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina” i “La reina al palau dels corrents d’aire“, que arribarà a les llibreries aquest 18 de juny.

L’adaptació a la gran pantalla ha estat tot un encert per part de la productora sueca Yellow Bird. L’estrena de la pel·lícula “Els homes que no estimaven les dones” ha estat tot un fenomen de masses a Suècia, Dinamarca i Noruega, amb xifres de recaptació impressionants. Ara arriba al nostre país on si tots els lectors van al cinema pot convertir-se en tot un rècord de taquilla.

El pas d’un èxit editorial a la gran pantalla no sempre és fàcil. El poder de la imaginació de l’àvid lector sempre acostuma a donar la pel·lícula perfecta dins la seva ment i les comparacions acaben sent odioses. En el cas de la trilogia de Millennium on la construcció dels personatges que ha fet Larrson és un dels èxit de les seves novel·les, el fer una adaptació exitosa passava inevitablement per a tenir un encert en el càsting. Trobar el Mikael Blomkvist però sobretot trobar la Lisbeth Salander ideal, era fonamental.

Millennium Els homes que no estimaven les dones Stieg Larsson

Doncs bé, per mi el càsting ha estat un dels encerts de la pel·lícula. Bé, el Mikael Blomkvist però encara millor la Lisbeth Salander, el veritable personatge carismàtic de les novel·les de Larsson. Noomi Rapace, l’actriu que es converteix en Salander; sap transmetre a la gran pantalla la complexitat del personatge literari: aquesta dona estranya d’aparença fràgil, de violència poc continguda i dualitat salvatge. La pel·lícula sueca manté un bon nivell, amb una producció i realització que no té res que envejar a les grans produccions nord-americanes. És un thriller més que correcte que sap mantenir l’atenció de l’espectador, que no caldrà que sigui necessàriament lector de Larsson.

En resum, un bon producte cinematogràfic europeu apte per amants de thrillers i imprescindible pels lectors d’Stieg Larsson (millor si heu llegit els dos llibres).

PD El meu únic “però” és: perquè s’ha decidit convertir a Blomkvist al celibat i eliminar-li una bona part de totes les seves amants?

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies