The Host (La huésped)
8Valoració

Stephenie Meyer una de les més prolífiques escriptores dels nostres dies, ens presenta amb “The host”, la seva última obra. Precedida per la saga de “crepuscle”, s’assegura ser un súper ventes de cara a aquest Sant Jordi.

La història explicada en primera persona per una ànima i una humana que es veuen evocades a compartir cos i sentiments. La història ens situa a la Terra, EUA, en el que podria ser l’època actual, on una raça d’alienígenes decideix que els humans són una raça violenta que no mereix el seu planeta.

La cosa es complica quan la consciència de la part humana es rebel·la contra el seu nou hoste. No hi ha més que uneixi que la confrontació de punts de vista i dels sentiments, així és com parteix aquesta història d’odi-amistat, fins al punt que totes dues “consciències” estan decidides a renunciar l’una per l’altra.

Durant aquest trajecte d’introspecció, les nostres protagonistes, Melanie i Wanda, aprenen molt l’una de l’altra, cosa que les ajudarà a sobreviure.

El fil conductor de la història, però, es centra en els personatges d’en Jamie i en Jared, una trama d’amor que les portarà a llocs insospitats i a enfrontar-se amb els seus pitjors temors. Així és com el lector coneixerà a la resta de personatges: Sharon, Jeb, Doc, Ian, Kyle, entre d’altres, on podran reconèixer tota la gamma de sentiments que és capaç de sentir un ésser humà: por, amor, enveja, odi, valentia, humilitat i sobretot l’esperit de sacrifici pels que s’estimen.

Però no només se’ns presenten personatges humans, també d’alienígenes: buscadors, sanadors,…i d’altres planetes: el de les algues, els dofins o el dels ossos al gel, és en aquest punt on la imaginació de cada lector tindrà les ales ben obertes per descobrir que potser no estem aïllats en la immensitat del nostre univers, l’única llei serà SOBREVIURE, o ells o nosaltres, o potser algun dia … això ho haureu de llegir!

Personalment, com a lectora he de dir que a mi m’ ha agradat, però recomano que oblideu la saga anterior. És un llibre que costa de començar, però quan hagueu superat els primers capítols arrenca una dinàmica fluida i fàcil de llegir. Si sou seguidors de la ciència-ficció, us decebrà, és un llibre de relacions personals amb una part d’aventures, però molt humana.

És un còctel lleuger, suau, i refrescant, com un Manhattan.

Espero que us agradi a tots aquells que no us espantin les seves 757 pàgines.


Editorial: Suma
ISBN: 978-84-8365-120-9
Pàgines: 757
Preu: 24,50€

Stephenie Meyer va néixer a Connecticut en 1973. La seva família es va traslladar a Phoenix (Arizona) quan ella tenia quatre anys. El seu particular nom (Stephenie en comptes de Stephanie) ve del nom del seu pare, que es deia Stephen i va decidir afegir-li les lletres «ie» per a convertir-lo en nom de noia. Va ser a l'institut de Scottsdale, Arizona, on va ser guardonada amb el Premi Nacional al Mèrit Escolar, que va usar per a pagar el seu ingrés en la Universitat Brigham Young, en Utah, on es va graduar en Literatura Anglesa. La seva saga de vampirs Crepuscle, Lluna nova, Eclipsi i A Trenc d’Alba ha arrasat en tot el món, venent milions d'exemplars i atraient a lectors de totes les edats. Molts parlen d’ella com la successora de J. K. Rowling.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies