Generalment, Los Angeles s’associa a la meca del cine, al centre neuràlgic de les grans produccions del setè art. Però a la metropoli californiana hi ha també una comunitat cultural molt viva en altres camps que van de la música a la pintura. Ara, a Barcelona tenim l’oportunitat de gaudir d’una mostra de l’art modern amb què diversos pintors afincats a Los Angeles retraten la realitat i les inquietuds del seu entorn.

La Finestra va poder ser present a la inauguració d’aquesta exposició, fruit de l’esforç conjunt de les galeries Daily duJour LA i Atticus Gallery de Barcelona i auspiciada per la jove directora d’aquesta última, Tina Ziegler. Així, s’ha aprofitat el marc de la celebració de l’últim Bread and Butter a Barcelona per oferir al públic barceloní un recull de l’art que es cou als carrers de Los Angeles, sota el títol de ‘Nobody walks in LA’.

Amb aquest nom es fa referència amb ironia als falsos tòpics de que Los Angeles és una ciutat inmòvil i uniforme, quan en realitat amaga una de les realitats culturals més actives i heterogènies del planeta.

Els artistes presents en aquesta mostra, són nascuts o afincats a Los Angeles, tot i aportar diferents origens i influències. En total, hi podreu veure més de 20 obres d’un marcat caràcter urbà i modern i un estil d’expressionisme abstracte que es val de tècniques diferents però amb un to comú per reflexar les paradoxes d’una ciutat on el glamour i la riquesa amaguen ànimes solitàries, confuses, perdudes i tristes. La ciutat, les seves palmeres, el cartell de Hollywood, la platja, els gratacels o les llums són molt presents en la majoria de quadres, així com moltes referències a les icones que el cine ha creat per a la cultura moderna. També la capacitat destructiva del model de creixement desmesurat basat en el capitalisme és un tema present en diverses obres.

Per oferir-vos un tast del què podeu trobar a ‘Nobody walks in LA’ aquest és un resum dels treballs exposats que més ens han cridat l’atenció.

Un dels visualment més atractius és la proposta de Tiffany Liu The celebration of the money tree’, el primer dels quadres exposats que es va vendre, ja durant la mateixa inauguració. En una barreja de pintura i collage que utilitza fragments de bitllets de tot el món, es reconeix l’estil colorista i la temàtica que combina els elements alegres i macabres, ja vistos en moltes de les seves altres obres.

Nick Yarger, exposa el quadre doble ‘Love kills‘ que conforma una imatge multidimensional on una estampida de braus recorre la ciutat des de les muntanyes a la platja. Les dimensions, les tonalitats vermelloses, els detalls religiosos i les influències mexicanes del quadre l’han convertit en un dels més observats de la nit.

Un altre dels més esperats era la nova obra del cantant de Linkin Park, Mike Shinoda, que a ‘Oyakodon‘ segueix explorant les conseqüències de la fama i la dualitat entre els excessos d’una vida plena de riquesa i la mort, que ja va iniciar en la seva última serie ‘Glorious Excess’.

Sencilla però impactant és la proposta de l’il.lustrador Nate Frizzell, Lost, que de manera simple retrata la buidor interior, la soledat i la confusió d’una típica figura urbana dels nostres dies.

El també il.lustrador Mike Bilz aporta ‘Nowhere’ una de les mostres de la seva sèrie ‘Word of the Day’, centrada en la destrucció de l’entorn i la mort de la natura per la sobreexplotació humana.

Originari de Hawaii però instal.lat a California, Edwin Ushiro, ens porta ‘Once a Reminiscent Memory of the Sea’, un quadre molt propi del seu estil en què sovint recorre a figures insipirades en l’anime i on el mar és omnipresent.

Artista tant dels quadres com dels tatuatges, Tom Haubrick recorre a la tinta per presentar-nos ‘The common stranger‘, una detallada figura femenina que es passeja envoltada d’expressius rostres masculins.

I sobre fusta, el dibuixant, pintor i il.lustrador Nathan Ota, ens porta ‘Robo Baby‘ una pintura que combina l’entranyable i la destrucció de l’entorn, protagonitzada per un robot i un ocell molt característics del seu estil.

Aquestes i la resta d’obres exposades al monogràfic ‘Nobody Walks in L.A.‘ estaran a la vostra disposició a la Atticus Gallery fins el proper 10 de febrer. Una visita molt recomanable per copsar l’actualitat artística de Los Angeles i pels amants en general d’un art modern amb missatge que busquin alguna cosa més que mirar una taca en una paret i llegir-ne el significat en una targeta.Atticus Gallery

C/ Lledo, 10 - Barcelona

Entrada: Gratuïta

Horaris: De dilluns a dissabte
De 11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00

Dates: Del 26 de gener al 10 de Febrer

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies