Aquest còmic es basa en una història real i com succeeix en moltes ocasions són històries que de vegades ens semblen increïbles. Estem a l’any 2003, l’exèrcit nord-americà bombardeja la ciutat de Bagdad, la gent pateix les conseqüències però en aquest cas la mirada no la trobem dirigida cap nens o dones, militars americans o soldats locals. En aquest cas ens interessen els animals d’un zoo, en concret quatre lleons que queden lliures després que unes bombes destrueixin gran part del zoo on viuen i comencen a investigar un món en plena destrucció.

Aquest és el punt de partida real de ‘Los leones de Bagdad‘, un excel·lent còmic obra del guionista Brian K. Vaughan i del dibuixant Niko Henrichon. Vaughan és autor d’una gran nombre de còmics, en general d’una gran gran qualitat, com ‘Y el último hombre’, ‘Ex-Machina‘ o ‘Runaways‘ i en els últims dos anys va accedir al món de la televisió convertint-se en part de l’equip de guionistes de sèries com ‘Lost‘. Niko Henrichon és més desconegut a Espanya i aquesta és la primer gran obra seva que ens arriba. Els dos s’han unit per construir la gran història de quatre animals que decideixen fugir junts (tot i que evidenciant les seves diferències contínuament) de les bombes i la destrucció per trobar un lloc millor per veure. Es trobaran sense voler-ho al mig d’una guerra i això ens permetrà reflexionar sobre l’amistat, la innocència, la indefensió dels més dèbils i la bogeria de la violència sense sentit. Veurem els humans des del punt de vista dels animals i això no sempre ens agradarà i ens sorprendrem de que ells ens temin més del que ho fem nosaltres. Tot plegat ens permetrà pensar una mica sobre tot allò que ens envolta, sobre els conflictes, sobre les nostres actituds fàcilment mimetitzades en el cos de diferents animals.

A això contribueixen la gran tasca dels dos autors. Els diàlegs i la història de Vaughan posen en escena de forma molt eficient la narració i les intencions de fons; cada animal té una veu, ben diferent i complementària i sota frases innocents hi ha més d’un missatge significatiu. Darrera d’una construcció narrativa i lineal hi ha molt treball de depuració, cercant la millor manera d’explicar el que es vol i de vegades la millorar manera és la més simple. Un còmic no seria res sense els dibuixos i en aquest aspecte Henrichon llueix molt, fent un treball molt proper a l’animació de Disney. Els animals són perfectes, molt detallats i aquesta perfecció infantil contrasta amb el salvatgisme d’algunes escenes, que ens mostren els aspectes més cruels de la guerra i els seus efectes en els protagonistes.

‘Los leones de Bagdad’ té tot el que li hem de demanar a un còmic: bona història, excel·lents diàlegs i un impressionant dibuix. A més convida a la reflexió i no deixa indiferent a ningú, és un cavall guanyador ja siguis lector habitual o esporàdic. Si no formes part de cap d’aquests dos grups i no has llegit un còmic des de que vas deixar l’adolescència, és amb obres com aquesta que t’adonaràs tot el que t’estàs perdent.


Pàgines: 168
Preu: 14,95 €
Guió: Brian K. Vaughan
Dibuix: Niko Henrichon

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies