Qualsevol lector de “El Jueves” coneix “La Parejita”, el còmic de Manel Fontdevila protagonitzat per Mauricio i Emilia, una parella normal que setmana rera setmana ens van presentant els seus problemes, les seves històries, els seus moments feliços. “La Parejita” és una de les pàgines més divertides que podrem trobar a la revista juntament amb les realitzades per Albert Monteys i ho és perquè l’humor sorgeix de la quotidianitat, de tot allò que ens pot passar i que de fet ens passa; Mauricio i Emilia són un reflex d’una parella moderna en una societat actual i a ritme d’acudit podem reflexionar sobre tot el que ens envolta.

Fontdevila sempre ha estat partidari de fer créixer els seus personatges, de fer-los evolucionar i després d’uns quants anys de moure la seva relació (Mauricio i Emilia van néixer l’any 1995) ha decidit fer-los pare. Aquesta “Guía para padres desesperadamente inexpertos” reflexa tot el procés previ, l’embaràs pròpiament i els primers moments de la vida de l’Óscar. En les seves pròpies paraules: “La meva idea sempre ha estat que ‘La parejita’ ha de créixer i no quedar-se estancada en la seva relació. Sempre vaig tenir clar que el nen acabaria per venir, tot i que no sabia en quin moment. Finalment, va haver una mena de lògica interna a la sèrie que va portar a aquesta situació: la relació d’Emilia i Mauricio s’estabilitza, ella enforteix la seva posició com a part madura de la parella, porten uns deu anys en comú i la cosa no podia acabar de moltes més formes… Crec que a la vida real passen coses semblats”.

Cada pàgina conté una anècdota, una història que algú ens ha explicat o que directament hem viscut, o potser s’apropa a una idea preconcebuda de com pot ser aquest intens i important moment en la vida d’unes persones. Sempre amb humor però sense oblidar que s’estima els seus personatges, Fontdevila recull històries sobre el pre-embaràs (amb els recels del Mauricio i la necessitat de l’Emilia de quedar-se embarassada), sobre l’embaràs (preocupacions inicials, el cansament incipient, la falta de sexe, la recerca del millor nom pel nen) i també sobre els primers moments de vida del nen (amb els dubtes i les alegries diverses que dóna).

Fontdevila incorpora algunes vivències personals a la sèrie i construeix uns gags d’una pàgina que en general són molt divertits i interessants a la vegada. En una sèrie setmanal és impossible mantenir un nivell excel·lent en totes les seves entregues però Manel Fontdevila no és un autor qualsevol i en general dona un nivell més que alt a la sèrie i seguir-la a la revista o en aquests recopilatoris resulta una veritable delícia. Amb un dibuix senzill però molt funcional, l’autor domina perfectament els seus personatges, els estima i ens fa arribar aquesta estimació, perquè ‘La Parejita’ no és només una sèrie d’humor, és una sèrie sobre la vida de gent d’allò més normal.

Resumint, aquesta “Guía para padres desesperadamente inexpertos” és un regal excel·lent per aquells que estiguin a punt de ser pares, per aquells que coneguin als personatges i també per tota la resta perquè suposa una lectura fascinant i divertida, lleugera i molt adient per qualsevol moment i estat d’ànim. No cal dir més, només desitjar que l’autor segueixi portant els seus personatges amb bon pols.


Pàgines: 128
Preu: 16 €

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies