Que passaria si un bon dia arribés a les teves mans el poder de treure la vida escrivint un nom a una llibreta?

“Death Note” (デスノート, desu noto en japonés) és una proposta de Tsugumi Ōba il•lustrada per Takeshi Obata. Són 12 volums i també, a Japó se n’ha fet l’anime (sèrie animada) i s’han fet dues pel•lícules sobre la mateixa sèrie. Ha tingut molt d’èxit ja que és un manga força diferent on l’amor, l’odi, l’ambició i el sentit de la justícia hi tenen un paper força important.

Un estudiant brillant que vol fer del món un lloc millor, una noia disposada a donar-ho tot per amor, un detectiu amb un fort sentit de la justícia i un Shinigami (déu de la mort) avorrit, són els protagonistes d’aquesta història. Light Yagami troba per casualitat una llibreta en la que si escriu el nom d’una persona, aquesta mor en 40 segons. Aquesta llibreta pertany a Ryuk, un Shinigami que deixa caure la seva llibreta al món dels humans per pur avorriment. Ryuk ha de seguir a tot arreu al nou amo de la llibreta fins que aquest mori o renuncií a la seva llibreta.

Aquest jove protagonista es prendrà la justícia per la seva mà per tal que el món funcioni millor, movent cel i terra per no ser descobert. Però tot i així les coses no li seran gens fàcils. Doncs no només s’haurà d’enfrontar a les forces de la policia japoneses i al FBI sinó que lliurarà una gran lluita d’intel•ligència amb un jove tant o més intel•ligent que ell, no sap qui és ni com es diu, només sap que existeix i que es fa dir L (eru pronunciat en japonès). L és un detectiu sense escrúpols disposat a arribar on sigui per tal de resoldre el cas d’aquest assassí de criminals. Podrà L capturar a Light Yagami? Light Yagami aconseguirà aturar a L amb la seva Death Note i eliminar-lo per sempre? Qui guanyarà?

La intriga i el ritme permanent de la història fan que aquest manga enganxi des de la primera pàgina. Imprevisible, que no saps mai que pot passar, que quan ja creus que ja no pot passar res més, et sorprèn de nou. Personatges molt ben aconseguits, que t’enamores d’ells, els odies, i sents el seu patiment. Un guió molt ben treballat i una història que manté la tensió fins a l’últim moment.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies