La Señora del General es troba en un moment de la seva vida en que s’ha de parar a reflexionar on han anat a parar tots aquells anys plens d’ambicions però sense espai pels sentiments. De tant que ha hagut d’aguantar-s’hi, ha arribat l’hora de l’explosió dramàtica, i resulta que és de tanta envergadura que es fa necessari que siguin tres les actrius que, en un streptease emocional, suportin una descàrrega autoacusadora plena de dards sense dianes clares.

La Señora del General està d’aniversari, ja fa un any que la productora teatral i espai d’art Cincómonos presenta gairebé cada cap de setmana aquesta fàbula moral sobre la fina frontera entre el triomf i el fracàs, obra de Jorge Salinas. Sembla que l’experiència amb el públic ha estat molt profitosa i ja s’estan pensant fer una nova versió, aquest cop en català.

Un dels principals atractius és potser el marc en la que es representa. En sala Cincómonos la darrera fila és just després de la tercera, i l’espai de l’escenari es fon amb el destinat a unes tosques cadires que col·leccionen espectadors que entre fascinats i intimidats no poden escapar del bon saber fer de les admirables actrius.

Lucía Jurjo, Cristina Fabregat i Vanessa Buchaca (que substitueix la Sara Koim) es desdoblen contínuament durant vuitanta minuts per representar, de forma eficaç però enrevessada, els personatges que alimenten els records de la protagonista. Uns pares que sempre l’havien “forçat” a perseguir allò que la fes gran (socialment); un matrimoni amb un adinerat General que volia acabar amb aquells rumors que posaven en dubte els seus gustos de llit; o unes “amigues” d’aquelles de “hola que tal! Como te va?”, conformen un sòrdid món del que no podrà renegar la protagonista d’aquesta obra no apte per a insensibles.

Vanessa Buchaca, un dels rostres de “La Señora del General”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X