Jewel va irrompre al panorama musical destacant-se per una veu dolça, unes lletres cuidades i unes cançons pausades i emotives. Així després del seu debut va encadenar una sèrie d’àlbums que mantenien al peu de la lletra el seu segell personal: “Pieces of you”, “Spirit”, “This Way”.

Però al 2003 va voler fer un canvi cap a ritmes més moguts, amb sons electrònics i discotequers, i fins i tot va canviar el seu vestuari apropant-se a les tendències que marcaven les cantants femenines del moment. Tot i no ser un àlbum del tot menyspreable, alguna cosa sonava extranya en aquell ‘0304’ com si fos una decepció que una cantant com Jewel hagués trait els seus inicis més folk i s’hagués sumat a una corrent massa majoritària.

Ara, tres anys després, torna amb un disc que sí que sembla una evolució natural a la seva carrera, el que segurament hagués hagut de succeïr a ‘This Way’ enlloc de ‘0304’. Amb ‘Goodbye Alice in Wonderland’, Jewel ha sabut tornar a temes més introspectius, amb l’estil folk-pop-rock que la caracteritzen, però introduïnt també molt més ritme que als seus treballs inicials.

En aquest sentit, es nota la mà del productor Rob Caballo (Green Day, Goo Goo Dolls). I també la cura i el temps que la cantant d’Alaska ha posat en l’el.laboració de les noves lletres. Les peces de ‘Goodbye Alice in Wonderland’ tornen a treure la seva qualitat creativa a la llum i reflexen una maduresa optimista tant en les balades acústiques i introspectives com en els talls més ballables.

Així, al nou disc d’aquesta compositora, cantant, actriu i poetissa hi podreu trobar: un single poper amb una lletra amb missatge com ‘Again and again‘ i ‘Good Day’, una balada lenta i sensual com ‘Long Slow Slide’, una mostra de maduresa a ritme de country ‘Stephenville, TX’. Hi ha també alguna proposta més arriscada amb tocs de funk com ‘Satellite’ i balades com ‘1000 Miles Away’ que conecten amb l’esperit de l’anterior ‘Pieces of You‘. També és simptomàtic que Jewel hagi reversionat ‘Fragile Heart’, una cançó que ja va enregistrar per ‘0304‘ i que ara adquireix un so diferent.

Aquest ‘Goodbye Alice in Wonderland‘ no és un disc rodó, però sí que ens retorna la Jewel a un estil coherent amb la seva carrera sense renunciar ni a les seves arrels ni a prendre riscs per avançar.

Web oficial:
Llistat de cançons
1. Again and again
2. Long Slow Slide
3. Goodbye Alice in Wonderland
4. Good Day
5. Satellite
6. Only One Too
7. Words Get in the Way
8. Drive To You
9. Last Dance Rodeo
10. Fragile Heart
11. Stephenville, TX
12. Where you are
13. 1000 Miles Away

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies