Diu la tornada d’una de les cançons del nou disc dels Red Hot Chili Peppers ‘We are the ones that will make you feel better’ (som els que et farem sentir millor), i això és el que aconsegueixen després d’escoltar les 28 cançons que composen ‘Stadium Arcadium’.

Han passat quatre anys des del seu anterior treball, ‘By the way’. Després de tot aquest temps, ‘Stadium Arcadium‘ que van començar a grabar el març de 2005, era un dels llençaments més esperats d’enguany. Quan es va donar a conèixer que es tractaria d’un doble CD amb 28 cançons, els fans de la banda ens vam mantenir a l’expectativa debatent-nos entre les ganes d’escoltar les noves propostes i tement-nos que tantes cançons continguessin talls decebedors de pur farciment.

Ara, amb ‘Stadium Arcadium‘ a les mans, podem afirmar que les 28 peces contingudes en aquest doble àlbum formen un conjunt totalment consistent, on es fa difícil trobar una cançó que desmereixi la resta, i on el so Red Hot s’identifica en cadascun dels fragments. Però Jupiter i sobretot Mars, van més enllà del so de sempre. Es tracta de la grabació més ambiciosa del grup i en certa manera un compendi de tot el què els ha fet grans musicalment i personalment.

Perquè si el nou treball dels californians fa sentir tant bé, és perquè es nota en la seva factura que ells també es senten en un gran moment. En aquest ‘Stadium Arcadium‘ és clau l’estabilitat personal dels californians després d’anys de caminar pel costat salvatge de la vida (sobretot de Frusciante, el geni creatiu del grup).

Els porta a ritmes més optimistes i a la seguretat de que no és que el seu so s’hagi tornat més comercial sino que allò que a ells els agrada fer ha acabat convencent a milions de fans arreu del món. Algunes lletres segueixen parlant de sexe però la majoria celebren l’amor i el romanticisme; les tornades segueixen apostant per viure la vida a fons però ja no a base de drogues sinó celebrant les alegries del dia a dia. El recorregut ens porta tocs de funky, rap, R&B, pop, rock i, sobretot alguns solos de guitarra sencillament impressionants de la mà de John Frusciante. I en tot el recorregut, la característica veu de Kiedis aconsegueix més registres que mai.

En general, Jupiter conté més cançons a mig temps i Mars és una mica més potent, amb més relacions amb el passat ‘Californication‘. Però tant en l’un com en l’altre hi ha peces bones i peces excepcionals. Només per mencionar-ne algunes, em quedaria amb “Dani California” (no us perdeu el videoclip que homenatja algunes figures claus de la música), la vitalista “Make You Feel Better“, l’emotiva “Hard To Concentrate“, “Torture Me” estratègicament col.locada després d’uns quants temes més pausats, l’enganxosa “Tell Me Baby“, “Desecration Smile“, “Storm In a Teacup” o el solo de “Turn It Again“.

Ara ens queda esperar amb impaciència al proper dia 30 per comprovar com sona aquest ‘Stadium Arcadium‘ en directe sobre l’escenari del Palau Sant Jordi.


Llistat de cançons
JUPITER
1. Dani California
2. Snow (Hey Oh)
3. Charlie
4. Stadium Arcadium
5. Hump de Bump
6. She's Only 18
7. Slow Cheetah
8. Torture Me
9. Strip My Mind
10. Especially In Michigan
11. Warlocks
12. C'mon Girl
13. Wet Sand
14. Hey

MARS
1. Desecartion Smile
2. Tell Me Baby
3. Hard To Concentrate
4. 21st Century
5. She Looks To Me
6. Readymade
7. If
8. Make You Feel Better
9. Animal Bar
10. So Much I
11. Storm In A Teacup
12. We Believe
13. Turn It Again
14. Death Of A Martian

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X