Des del 6 d’abril, podem veure al Teatre Guasch de Barcelona Un antes y un después, la nova obra de Los Modernos, grup teatral format pel duet d’actors Alejandro Orlando i Pedro Pavía —”un argentino y un uruguayo” com ells mateixos es presenten.

L’obra, basada en una llibret del mateix Pedro Pavía, sorprèn des del primer moment amb el seu estil propi, sense l’estructura bàsica de les obres teatrals, sense presentació de personatges, sense inici, sense un nus ni un desenllaç.

L’agudesa del guió i la fluïdesa en la narració, gairebé cantada, a mode de rima, fa que els riures de la platea, que actuen en tot moment com si fossin el cor de l’obra, ofeguin alguns dels “gags” i que no es puguin sentir del tot, però tant és perquè la rialla es contagia i t’enllaça amb el proper, que de ben segur et farà riure tant o més.

Los Modernos tracten en el seu text de qüestions quotidianes com poden ser la fidelitat en l’amor, la pèrdua de protagonisme de la religió, les depressions tan habituals en els temps que corren… I ho fan amb un humor que aconsegueix ser sa i sarcàstic alhora.

 

A l’escenari res més que un faristol, potser per refrescar-los la memòria del que sembla un guió impossible de memoritzar, i una vestimenta estrambòtica. No compten amb més atrezzo, però no es troba a faltar, doncs és una obra ben completa que aconsegueix el seu objectiu, fer-nos riure una mica de tot i de nosaltres mateixos.

Pels grans moments del teatre de ben segur quedarà la versió del conte La Caputxeta Vermella en castellà modern. El teatre més original que mai i en estat pur. Un escenari, dos actors abocats i una platea agraïda, en constant connexió amb el que els estaven oferint aquests dos genis genials.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies