Podria començar amb el tòpic que diu: “Dominique A ha tornat”, però mentiria perquè l’artista de Nantes mai se n’ha anat. La seva nova entrega és un retorn a sons mes optimistes sense perdre aquest punt nostàlgic i romàntic que sempre li ha caracteritzat.

La primera cançó, la que dóna títol al disc, comença presidida per la seva veu per a acabar marcant el temps amb la guitarra i deixar-nos sense alè amb un crescendo extraordinari, culminat en una muntanya de melodia que anticipa una de les millors col·leccions de cançons del francès. “Dans un camion“, “La pleureuse” (lluminosa com poques) i “Retour au quartier lointain” són tres singles emotius que posen els pèls de punta i que ofereixen la part més animada del gal per contrarestar amb delicades declaracions com Rouvrir, la desarmant Music-hall o la demolidora Par l’Ouest que ens ensenyen aquest Dominique susurrant que tan bé hem conegut en discos anteriors encara que aquesta vegada no es despulla d’instruments i acompanya la seva veu inconfusible amb una manta de so (teclats i bateries electròniques) que permeten un millor acostament a les seves lletres.

I és que el Dominique A del 2006 és un artista que permet al seu públic acostar-se més a ell, trencant la barrera de so àrid a què estava abonat en els últims temps. Guitarres acústiques, elèctriques, samplers, òrgans i pianos entrellaçats, estimant-se els uns als altres, encaixant, vivint en una simbiosi clara i precisa per a reinventar a un dels salvadors de la nova Chanson però també un artista pop de primera divisió. D’aquests que en queden pocs. Molt pocs.

Si t’agrada Dominique A no necessito fer esforços per recomanar-t’ho, ja saps de qui parlo, però si mai has escoltat res d’ell “L’horizon” és una col·lecció de cançons altament recomanables que no has de perdre’t. He dit recomanables? Rectifico: la paraula és imprescindible. Això és tot. Que no és poc.


Llistat de cançons
1. L'horizon
2. Rouvrir
3. Dans un camion
4. Antaimoro
5. La relève
6. Retour au quartier lointain
7. Music-hall
8. Par l'ouest
9. La pleureuse
10. Rue des marais
11. Adieu, Alma

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X