Sala 1ª del Razzmatazz. Les 19.50h del inoblidable 12 de març de 2006. Tot i que a primera vista ho semblava, no es tractava d’una mega-festa Erasmus sinó de l’únic concert que portaria a Mr. Kanye West al nostre país. Gent de tots els accents s’anava agolpant davant l’escenari esperant que el Sr. West fes la seva aparició per presentar, segons els Grammy, el millor disc de rap de l’any 2005, Late Registration. Un “dress-code” semblava imperar a la sala, algunes gorres, camises blanques sota jerseis de coll en punta, americanes, samarretes a ratlles,… tot seguint la línia Hip-hop elegant pregonada per West.

La sala no era del tot plena quan, a un quart de deu, Sara da Pin Up apareixia sobre l’escenari. Qui és aquesta? Era la pregunta estrella. Jo no ho vaig saber fins després del concert. La Sara va presentar mitja dotzena dels temes que conformen el seu debut Surreal I.E. (Dro Atlantic), una combinació d’electrònica i hip-hop que no va causar gaire expectació.

Amb uns minuts de retard l’esperat espectacle feia explosió. Tot i les reduïdes dimensions de l’escenari la posada en escena és impressionant. Una gran pantalla d’alta definició compartia escena amb un MC (A-Track), dos vocalistes i una “petita” orquestra de corda que incloïa una arpa, dos contrabaixos, quatre violins i un violoncel.

Després de una videopresentació al son del tema “Touch the Sky” amb petó lasciu entre Kanye i Pamela Anderson inclòs, Kanye irrompia sobre l’escenari per interpretar “Diamonds from Sierra Leona”, el tema guanyador del Grammy a la millor cançó rap del 2005. La sala, plena de gom a gom, alçava els seus braços en plena eufòria col·lectiva. Era l’inici d’una nit plena de força, qualitat i complicitat, en la que Kanye West va interpretar la major part dels seus temes.

Amb una qualitat de so millorable, on els distorsionats beats atapeïen l’impregnant so de les cordes i les apassionants veus del cor, Kanye va escalfar el públic amb temes enèrgics i ballables com “Heard em say” o “Addiction“, però també es va atrevir amb temes més lents com “Hey Mama” o “Roses” on l’acompanyament vocal ens va emocionar profundament.

Però Kanye West volia fer d’aquella nit una festa i, amb l’ajuda dels seus companys d’escenari i d’un públic bolcat, va fer un repàs als seus referents musicals. Si el conjunt de corda va versionar el Bittersweet symphony de The Verve en un dels moments més intensos de la nit, el MC A-Trax va fer de les seves enllaçant una sèrie de temes d’artistes tant diversos com Jay-Z, Michael Jackson, Eurythmics o A-ha. Va ser molt divertit veure en Kanye ballant a ritme del “Take on Me”.

Per animar encara més la festa, Kanye es va fer acompanyar per un dels col·laboradors del “Late Registration“, el raper Common, amb qui va interpretar tres potents temes.

Ja cap al final va fer sonar els hits que tothom esperava: “Gold Digger“, “Jesus Walk” i “Touch the sky“, tema amb la que va posar punt i final a aquest atípic concert de rap.Kanye West (Chicago, 1978)
Guanyador de tres premis Grammy a la darrera edició, West ha sabut combinar magistralment el hip-hop i la música negra elegant com el soul, funk o el R&B. Estudiant d'Art, propietari del seu propi segell discogràfic i d'una marca de roba, Kanye West va començar en el món de la producció als vint anys. Ell és el responsable del so d'artistes com Foxy Brown, Mariah Carey, Jay-Z, Talib Kweli, Ludacris o Alicia Keys.
Discografia:
The College Drop Out (2004)
Late Registration (2005)

Pàgina oficial de Kanye West

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies