Saito tot just ha finalitzat la seva carrera de metge al Japó i comença la seva residència en un dels hospitals universitaris més prestigiosos, l’Eiroku. Però les coses no són tan bones com semblen. El jove resident s’haurà d’enfrontar no només als dilemes ètics de la professió, sinó a un sistema deficitari i corromput.

Aquesta és la base d’aquest seinen (manga adult) on el seu autor, Syuho Sato, fa una dura crítica al sistema sanitari japonès. El protagonista anirà passant d’una especialitat a una altra mostrant les carències i problemes que viuen els metges a un dels països tecnològicament més avançats del món. Amb un dibuix molt expressiu i directe l’autor ens fa arribar els sentiments de frustració i ràbia en els moments més obscurs i d’alegria i esperança en els altres.

Estem davant d’una obra adulta, que ens ofereix dades reals i situacions dramatitzades però extretes de la realitat quotidiana d’aquell país, encara que moltes es podrien trobar perfectament al nostre, com els referents a l’ètica mèdica, la responsabilitat deontològica del metge vers els seus pacients, la influència dels mitjans de comunicació, etc. L’èxit al Japó d’aquesta obra ha provocat un moviment social en contra de la situació actual del sistema sanitari i una reforma del mateix, obligant fins i tot a l’Estat a intervenir.

A Espanya Glénat ha editat 10 volums d’aquesta obra en format japonès i és una sèrie oberta. L’edició és molt bona, respectant les pàgines a color de l’original, paper de certa qualitat i sobrecobertes.

Si voleu conèixer com funciona la sanitat al Japó, com viu un resident els seus primers anys de pràctica mèdica, quins dilemes ètics es plantegen en un hospital, com afecten les decisions administratives a la població i la mentalitat de la població als metges, sens dubte és una obra molt recomanable. Un còmic madur que no pot deixar indiferent.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies